I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, September 20, 2009

Tema Hari Raya ku tahun ini...

Assalamulaikum..

Alhamdulillah,kita telah melalui bulan yang penuh berkah, yang mana di dalamnya terdapat rahmat, maghfirah dan perlepasan api neraka.. harap-harap ramadhan kita pada tahun ini memberi kesan yang mendalam pada diri kita.. saya mengambil firman Allah:
wahai orang-orang beriman, telah di wajibkan ke atas kamu berpuasa, sebagaimana umat-umat terdahulu, mudah-mudahan kamu menjadi orang bertaqwa.
Dalam firman ini, Allah memberi peringatan kepada kita bahawa puasa adalah cara untuk mendidik kita agar menjadi orang yang bertaqwa tetapi ia bukannya jalan yang mudah.. Ramai daripada kita hanya mendapat lapar dan dahaga saja..
Justeru,orang yang berjaya ramadhannya adalah orang yang dapat membawa amalannya, peribadinya semasa melalui madrasah tarbiyah(Ramadhan) kepada bulan selain bulan ramadhan..
Oleh itu,pada Syawal tahun ini, saya melancarkan satu tema sempena hari raya pada kali ini..
Selamat hari Raya, kembali ke fitrah
jauhi jahiliah..
Tema ini di ilhamkan oleh mudir madrasah arab kluang, ustaz kamal.. Dalam tema ini, mengandungi erti sebenar masksud eidulfitri..marilah kita sama-sama hayati, agar ramadhan pada kali ini benar-benar mendidik jiwa kita untuk menjadi orang yang bertaqwa, insyaAllah..
hambaAllah86.
Selamat hari Raya, kembali ke fitrah
jauhi jahiliah..
Design by Abdul Munir Visit Original Post Islamic2 Template