I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, July 12, 2010

buat anak-anak murid ku..

Asslamualaikum..

Tulisan ini aku buat untuk anak-anak murid ku yang ku kasihi..

anak-anak murid ku, aku tahu cabaran kita di sini terlalu besar.di bandar metropolitan yang senantiasa mengganggu gugat ketenangan sebuah keluarga. ibu dan ayah yang terlalu sibuk dengan kerjanya sampai tidak pernah bertanya kabar anaknya. sosial yang teruk di sini mengugat keimanan kita. pub dan night bersepah di sana-sini. minum arak menjadi perkara biasa. seks bebas menjadi wabak dalam kehidupan kita.

Anak-anak ku,jika kau kusut denan masalah,jangalah kau berfikir pendek dengan melakukan perkara-perkara yang mendatang kemurkaanNya. Kembalilah pada Islam.
carilah ketenangan didalamnya.insyaAllah kita akan jumpa.

Anak-anak ku, jika kau pernah melakukan kesilapan, bertaubatlah..bertaubat lah kerna sesungguhnya Allah maha penerima taubat bagi hamba-hambanya yang bersungguh-sungguh dalam taubatnya. pohonlah pada Allah..rayulah padaNya dengan nama-namaNya yang agung.kau akan jumpa ketenangan mu di situ..

anak-anak ku, hidup ini akan senantiasa di uji dengan pelbagai-bagai dugaan..bersabarlah..bertawakallah..insyaAllah, Allah akan letak diri kita bersama-sama orang yang sabar di syurga kelak..jgn putus asa..
Design by Abdul Munir Visit Original Post Islamic2 Template