I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, March 27, 2010

Alhamdulillah..Akhirnya..

Alhamdulillah,kerna aku dikurniakan kekuatan untuk menulis lagi setelah agak lama juga aku menulis sesuatu diblog. Mgkn disebabkan aku bz dgn khdpn ku di sini atau banyak cabaran yg membuat aku xsempat untuk menulis dib log ku.

Alhamdulillah juga kepada shbt-shbtku yg telah melangsungkan perkahwinan ,antaranya rijal dan nazirah yang baru melangsungkan perkahwinannya pada 2 minggu lepas. Aku mntk maaf kerna tak dapat menghadiri majlis kalian di sebabkan sebab-sebab tertentu yg agak berat. Aku mendoakan kalian agar bahagia dan menjadikan rumahtangga yang didirikan n menjadi pemangkin kepada perjuangan kita.

Persoalan mengenai jodoh..

Ramai yang bertanya kepada aku, bila aku nak kawen?mgkn sesetengah orang ianya mungkin perkara gurauan tapi tidak bagi aku.terus terang aku katakana aku xbersedia lagi untuk bergelar seorang suami walaupun dalam hati kecil ini aku memang hendak mendirikan rumahtangga.

Kenapa???

Ramai yang tanya kenapa aku mengata begitu. Mungkin selepas banyak peristiwa yang aku lalui,membuat aku lebih matang dan berhati-hati. Hanya Allah tahu apa yang aku lalui dan orang lain tidak akan faham sebab mereka tidak melaluinya. Sampai ada yang mendesak ku.

Tolonglah!!!

Kepada yang berkenaan aku minta maaf byk2x sangat, tolonglah jangan mendesakku. Aku perlukan masa yang lama untuk menerima seseorang dalam hidupku. Aku hanya lah insan yang dhaif, hina dan lemah.

Hayatilah ayat ini:

sejauh mane kita membenci n berjauhan, kalau Allah sudah tkdrkan jdh kita, pasti akan bersama jua.sejauh mana pn kita berkasih syg dan berdekatan,kalu tiada takdir drpdNya, kita kan berpisah jua.maka bersabarlah menunggu jwpn dari tuhan.

Akhir kalam, apa pun yang kita buat, ikhlaskan kita.
Design by Abdul Munir Visit Original Post Islamic2 Template